Kraantje Pappie op Mainstage Pinkpop

Afgelopen zondag stond Kraantje Pappie op Pinkpop. Waar Kraantje in 2014 nog op stage 4 stond, mocht hij dit jaar de Mainstage openen.

3voor12: Kraantje Pappie wil de gezelligste feesttent ter wereld

En de Groningse rapper krijgt het voor elkaar

HET MOMENT
De tweede keer ‘Feesttent’ natuurlijk. Dan klimmen de vroege feestneuzen op elkaars nek, wordt er een voorzichtige polonaise gedaan en wordt er gehost alsof er geen morgen meer is.

De Limburger: Kraantje Pappie predikt plezier op Pinkpop

De rapper-met-knot, eerst in een trui van de universiteit van Groningen en erna in een Burberry-shirtje, heeft inmiddels negen Top 40-hits op zijn naam staan en een groot deel daarvan brengt hij mee naar Landgraaf. Zo ook het gloednieuwe werk als Drup en Moment, een bewerking van Een moment zonder jou van rapper Nasty uit 1996. Natuurlijk zijn het vooral het alweer vijf jaar oude Feesttent en zijn duet Liefde in de lucht met frontman Joshua Nolet van Chef’Special die ruimschoots in de smaak vallen. En zo staat eigenlijk iedereen als vanzelf mee te deinen, een kleine drie kwartier lang. Dit optreden van Kraantje Pappie is als een stevig ontbijt op zondag: daar kun je de hele dag op teren.

Festileaks: Knallen bij Kraan

Je kon de dag niet beter beginnen dan bij Kraantje Pappie op de Mainstage. De Groninger knalde de ene na de andere hit met vooral ook een he-le-boel confetti. De rapper had zijn show erg goed uitgedacht. Zo dwarrelen er bijvoorbeeld bij ‘Liefde in de Lucht’ rode hartjes door de Pinkpophemel. En ook voor het slot had Kraan genoeg in petto: keihard ‘Pompen’ om vervolgens af te sluiten met de harstyle remix van ‘Feesttent’.

Oor:

We zagen het Gers Pardoel doen, en vorig jaar nog Ronnie Flex. Kraantje Pappie past op de vroege middag naadloos in het rijtje vaderlandse hiphophelden die de Mainstage in één handomdraai omtoveren tot een swingende, meezingende massa. Ochtendgymnastiek, zij het voor de jeugd, want vooral het jonge contingent bevolkt het veld voor het hoofdpodium. Meteen valt op dat het een flinke slag drukker is dan gisteren, al blijft de bezetting met zo’n 53.000 zielen goed te behappen. In één tel krijgt Kraan de handen tot voorbij de toren in de lucht – iets wat de headliner van gisteren anderhalf uur noeste arbeid kostte. En met ‘niemand wil leven als een ouwe lul die niet genoten heeft’ vat Kraantje Pappie de gedachtegang van eenieder die dit weekend de poorten passeert ook nog eens samen: een les voor de jonkies, een credo voor de rest.

Metro:

Grote bühne, zo’n main stage voor Kraantje. Maar wat een feesttent maakte hij er van, gedragen door het publiek uiteraard. En met dank aan vele kilo’s slingers en confetti. „Niemand wil leven als een ouwe lul die niets heeft meegemaakt”, liet rapper Pappie ons weten. „Die euro’s gaan niet mee als je dood bent.” Door het onwaarschijnlijke mooie weer dat deze dag boven Limburg hing, was de mood van de duizenden Pinkpopgangers sowieso goed. Er hing liefde hingt, om het maar op z’n Kraantjes te zeggen.

Telegraaf:

Kraantje Pappie opende de dag om 13.00 uur op dezelfde bühne en deed dat uitstekend. De rapper is een aangename publieksmenner voor jong én oud en bij vlagen onweerstaanbaar. Er hing liefde in de lucht toen hij de grote weide veranderde in de allergrootste feesttent.

Kraantje Pappie boeken:
Daan Snijders
[email protected]
+31 (0)6 54 37 26 76

dinsdag, 11 juni, 2019